Кметът и председателят на Общинския съвет на Силистра участваха във Встъпителната конференция на местните власти за мандат 2023-2027 г.

На 11.12.2023 г. в град София, Национално сдружение на общините в Република България организира встъпителна конференция на новоизбраните кметове и председатели на общински съвети за мандат 2023 – 2027. В нея взеха участие кметът на община Силистра – г-н Александър Сабанов и председателят на Общински съвет Силистра – г-н Димитър Трендафилов. Сдружението е най-голямата неправителствена организация в страната и обединява всичките 265 общини.

Встъпителната конференция бе открита от председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков. Според него, това, което е важно за всички кметове са инвестиционните разходи, които в проекта на бюджет са ок. 1,8 млрд. лв. и за което всички общини са представили проекти. Община Силистра е кандидатствала с проекти на обща стойност 16 млн. лева, заяви кметът на община Силистра Александър Сабанов пред журналисти през изминалата седмица.

В дискусията взеха участие министър-председателят акад. Николай Денков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и заместник-министърът на финансите Георги Клисурски. Заедно с тях бяха обсъдени непосредствените предизвикателства пред общините.

Приветствия към кметове и председатели на общински съвети поднесе и г-жа Силвия Георгиева, която е изп. директор на НСОРБ. Тя им пожела в края на този мандат да могат да се похвалят най-малко с реализирането на най-смелите си планове и очаквания.

Встъпителна конференция на НСОРБНа 11.12.2023 г. в град София, Национално сдружение на общините в Република България…

Posted by Община Силистра on Monday, December 11, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе