Започва преместване на излезли от употреба МПС на територията на Силистра

Всички граждани, които имат излезли от употреба моторни превозни средства следва доброволно да ги преместят от тротоари, площадки, улици и открити обществени паркинги.

Съгласно „Наредба за условията и реда за изхвърлянето, събирането, включително разделното, транспортирането, претоварването, оползотворяването и обезвреждането на битови и строителни отпадъци, включително биоотпадъци, опасни битови отпадъци, масово разпространени отпадъци, и поддържане и опазване на чистотата на територията на община Силистра“, предстои да бъдат извършени действия за преместване на излезли от употреба МПС, с цел предотвратяване замърсяване на околната среда и освобождаване на улични платна, тротоари и паркинги. Действията ще бъдат извършени под контрола на комисия, назначена от Кмета на Община Силистра.

Неотговарящите МПС на изискванията на „НАРЕДБА No I – 45 от 24 март 2000 г. за регистриране, отчет, спиране от движение и пускане в движение, временно отнемане, прекратяване и възстановяване на регистрацията на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства“ и „НАРЕДБА No H – 32 от 2011 г. за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства“, в случай че се намират върху терени – държавна или общинска собственост, ще се преместват принудително и ще се предават на площадка за събиране и временно съхраняване или в центрове за разкомплектоване, или техните собственици следва да ги съхраняват в имоти частна собственост или доброволно да ги предадат за разкомплектоване, като същите са длъжни и да не допускат замърсяване с отпадъци от тях.

При неизпълнение в установените срокове на предписанието за преместване на МПС-тата, на собствениците се съставя Акт за установяване на административно нарушение. МПС-то се премества принудително на площадка за събиране и временно съхраняване, собственост на „НАДИН 22“ ЕООД, гр. Силистра, сключило договор с Община Силистра.

В случай, че собственикът на ИУМПС не го потърси в срок от 14 /четиринадесет/ дни от датата на прибирането му, същото се разкомплектова, а разходите за транспорт и престой в базата на дружеството, са за сметка на собственика.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе