Всички ученици в област Силистра от V до ХІІ клас минават на дистанционно обучение до 22 ноември

От 12 до 22 ноември 2020 г., за 7 учебни дни преминават към обучение от разстояние в електронна среда всички ученици в област Силистра от V до ХІІ клас.

Присъствено ще продължат да се обучават учениците в СПИ „Хр. Ботев“, с. Варненци и в начален етап във всички училища с изключение на:

  • Средно училище „В. Левски“, гр. Главиница – до 25. 11.
  • Основно училище „Ч. Храбър“, с. Кайнарджа – до 13. 11.
  • Основно училище „Ц. Церковски“, с. Средище – до 20. 11

Тези училища са взели решение на Педагогически съвет на основание на препоръка от общинските щабове и са поискали разрешение от министъра на образованието и науката за преминаване към обучение в ел. среда за всички ученици.

Електронната платформа на Министерството на образованието и науката за отразяване на карантинирани ученици и служители в образователната система показва следната ситуация към момента:

  • 11 ученици са с положителен тест, а 128 са карантинирани като контактни.
  • 34 педагогически специалисти са с положителен тест, а 19 са карантинирани като контактни.
  • 11 служители от персонала са с положителен тест, а 8 са карантинирани като контактни.

За разлика от учениците, при карантинираните педагогически специалисти и служители преобладават тези с положителни тестове – 62, 5 %.

В 24 училища (от общо 44) и в 8 детски градини (от общо 24) има ситуация с COVID-19 – поне един карантиниран учител или ученик. В 12 от тези общо 32 институции са отбелязани само по 1 учител/служител и/или ученик.

Целта на мерките, които са решени от областния щаб е да се предпазят учениците и учителите от заразяване, вместо да се изчаква да се достигне до граничните стойности, които ще създадат проблем за здравната система.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе