13 години затвор за 21-годишен, убил свой съселянин с дървена греда

Окръжен съд-Силистра призна за виновен 21-годишния Х.И. от село Ножарево, община Главиница, област Силистра, предаден на съд от Окръжна прокуратура за умишлено убийство.

Припомняме, че на 01.05.2019г. пред магазин в село Ножарево между пострадалият А.А. и лица от селото след употреба на алкохол възниква спречкване, при което подсъдимият Х.И. е нанесъл удар по главата на своя съселянин А.А. с дървена греда. В следствие на получената фрактура пострадалият А.А. е починал.

В съдебно заседание прокуратурата поддържа повдигнатото обвинение за умишлено причиняване на смърт. Акцентирайки върху високата степен на обществена опасност на извършеното тежко умишлено престъпление позовавайки се на събраните по делото доказателства, обвинителят поиска от съда „налагане на наказание по вид лишаване от свобода в размер определен към средния, а именно около 15 години„.

Като смекчаващи вината обстоятелства бяха посочени чистото съдебно минало и самопризнанията на подсъдимия, направени още в досъдебното производство.

Подсъдимият Х.И. изказа съжаление за стореното, като заяви, че не е искал да убие А.А.

Окръжен съд-Силистра наложи наказание на подсъдимия Х.И „лишаване от свобода” за срок от тринадесет години, което да изтърпи при първоначален строг режим.

В присъдата си съдът осъди подсъдимият Х.И. да заплати и обезщетения за причинени неимуществени вреди, изразяващи се в претърпени болки и страдания съответно: на сина на починалият А.А. в размер на 5/пет/ хиляди лева, на всяка от сестрите на починалия по 10/десет/ хиляди лева, и на майката на починалия 50 /петдесет/ хиляди лева.

Подсъдимият бе осъден да заплати и направените по делото разноски в досъдебна и съдебна фаза.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд-Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе