Четири са офертите за строителен надзор при изграждането на кръгово кръстовище на път I-7 Силистра – Шумен в района на Калипетрово

Снимка: Данче Бозаджиева

Четири са отворените оферти в обществената поръчка за строителен надзор при изграждането на кръгово кръстовище на път I-7 Силистра – Шумен при пресичането с път II-21 Тутракан – Силистра и път III-213 Калипетрово – Силистра, в района на с. Калипетрово, в област Силистра.

Офертите са на:

  • „ТРАФИК ХОЛДИНГ“ ЕООД – 47 040 лв. без ДДС;
  • „СНИК“ ЕООД – 39 800 лв. без ДДС;
  • „ТРАНСКОНСУЛТ – ГРУПА“ ЕАД – 91 100 лв. без ДДС;
  • „ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ“ ООД – 48 825 лв. без ДДС.

    Целта е на мястото на съществуващото четириклонно кръстовище да се изгради кръгово, с което ще се подобри пропускателната способност на кръстовището и безопасността на движение.

    Изпълнението на поръчката за строителен надзор е в два етапа. Първият е изготвянето на комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“ на предоставения технически проект. Вторият е упражняване на строителен надзор по време на строителството.

    През 2023 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ проведе и тръжна процедура за избор на изпълнител за актуализиране на техническия проект и изграждане на кръговото кръстовище. За обекта има избран изпълнител и предстои подписване на договора с ДЗЗД „ДОРОСТОЛ“, в което са „Автомагистрали – Черно море“ АД, „Виа Про Инженеринг“ ЕООД и „Ейд Джей Консулт“ ЕООД. Стойността на договора е 1 847 893,36 лв. без ДДС и средствата са от бюджета на АПИ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе