В навечерието на Кръстовден – концерт за 80-ата година на хореографа Симеон Симеонов

На 12 септември т.г. от 19 ч. на площад „Свобода“ е концертът, подготвен за 80-ата година на хореографа Симеон Симеонов. С него ще завърши Празникът на хляба, песента и танца – изложение на хляб и хлебни изделия с участието на представители на народните читалища от община Силистра. Традиционен рибен курбан, подготвен от членове на Общински съвет – Силистра, ще бъде раздаден за здраве и благоденствие в рамките на празника.

В миналото Симеонов е дългогодишен главен художествен ръководител на Ансамбъл „Добруджа“ при община Силистра, а напоследък – хореограф на състави от НЧ „Доростол“ и на други от област Силистра. Специално за събитието танцьори от предишни формации, ръководени от него, ще се върнат от чужбина и от други краища на страната страната, за да подготвят няколко камерни и един общ танц.

В концерта ще участват танцьори от НЧ „Доростол“ – град Силистра, и НЧ „Просвета“ – село Черник, както и самодейци от село Ситово. Снимката е от награждаването на Симеонов през 2017 г. с наградата за граждански принос по решение на ОбС Силистра. Той е носител и на други награди, сред които и „Златна лира“ от Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе