Премиера на „Китът и малката рибка“ в ОУ „Иван Вазов“ в Силистра

На 27. 01. 2023г. е състоя „премиерата“ на „Китът и малката рибка“ от Ерик Батут, историята е представена чрез театър Камишибай, в ролите 2. Г клас, а специални гости 1. В клас. Събитието се състоя в „малката зала“ на училищната библиотека в изпълнение на дейностите по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ОСИГУРЯВАНЕ НА СЪВРЕМЕННА, СИГУРНА И ДОСТЪПНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА“ ,Модул 4 „Библиотеките като образователна среда“.

„Камишибай е японски театър в картинки и признат от ЮНЕСКО за национално културно наследство. Преоткрит е преди няколко десетилетия в Европа и Америка, като в последните години се използва като метод за развитие на езиковите умения при деца.

Камишибай е нещо вълшебно – история, театър, това е уникален начин за взаимодействие с публиката… накратко, това е прозорец към въображението.

Камишибай е артистична алтернатива за разказване на истории, приказки и всичко останало, което би ни развълнувало в нашата модерна реалност, изпълнена от електронни устройства, които поглъщат вниманието ни, виртуализират контакта ни с другите и ограничават въображението ни.“

На 27. 01. 2023г. е състоя „премиерата“ на "Китът и малката рибка" от Ерик Батут, историята е представена чрез театър…

Posted by Основно училище "Иван Вазов" on Sunday, January 29, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе