Д-р Васил Славов: „Трябва да акцентираме за възстановяване на плановия прием като за начало“

„В момента нашите проблеми са единствено с ограничаване на плановия прием. Очакваните приходи са със 100 000 по-малко, спрямо декември. Нашата болница е единствената в страната, която предлага уникалния шанс да лекуваме отделно ковид болни и отделно другите. Това каза вчера на брифинг д-р Васил Славов, директор на Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра, пред Общинско радио.

„Справедливо е да се вдигнат цените на всички пътеки с около 15-20%, които да покриват инфлационните промени и съответно новите изисквания за минимална работна заплата. Предвидени са увеличения след март месец. Има одобрени около 250-300 млн.лв. за болничната помощ още декември“, посочи д-р Славов.

„Трябва да акцентираме за възстановяване на плановия прием като за начало и евентуално финансиране на проекти за изграждане на соларни паркове и нови методи за електроенергия. Най-важното е да работят всички звена, което води до общ по-голям приход, който се използва след време в трудните моменти, както направихме есента. От септември до декември ние бяхме една от трите болници в страната, които работихме всеки месец над лимита. Изработваме по 300-400 хил над оборота от 2020 г. спрямо предишното ръководство“, каза в заключение д-р Славов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе