Отличия за принос в духовното развитие на Община Силистра

На 10 ноември д-р Юлиян Найденов – кмет на Община Силистра и г-жа Мария Недялкова – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ връчиха отличията За принос в духовното развитие на Община Силистра, по повод Деня на народните будители на:

  • доц. д-р Румяна Лебедова, по повод 50-та годишнина от откриването на Полувисшия педагогически институт за подготовка на учители – Силистра, чийто пряк наследник днес е Филиал Силистра на Русенски университет „Ангел Кънчев“.
  • доц. д-р на филологически и природни науки Тодорка Георгиева – дългогодишен преподавател във Филиал Силистра на РУ „Ангел Кънчев“, с най – висока научна степен. С принос към преподавателската и научно – изследователската дейност.
  • Мариана Стоянова – поетеса и член на Конфедерацията на българските писатели, председател на Литературно сдружение „Реката и приятели“, партньор на Община Силистра в Националния поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов“, дългогодишен учител по български език и литература.
  • Златина Станева – директор на ДКТ Силистра, по повод 40-та годишнина от обявяването на Кукления театър за професионален, 150 години от първото театрално представление в града, 80 години от обявяването на Драматичен театър за професионален.
  • 70 години от създаването на Държавен архив в България.

Поради пандемичната обстановка официалната церемония бе отменена, а отличията се връчват на лична среща с кмета, в организиран порядък.

През 2021 г. кметът – д-р Юлиян Найденов за Деня на народните будители отличава и награждава 13 институции и 10 личности с принос за духовното развитие на Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе