Христо Банов: Развитието на българското село е ключът за решаването на проблема с демографската криза

В последно време все повече хора избират живота на село. Българските села имат нещо уникално, което пазят в себе си, а то е духа на нашите прадеди, на нашите „корени“, на българщината. Стъпвайки върху тази основа, която смятам за изключително важна, не по-маловажни са условията за живот. В запазването и развитието на българското село се крие и разрешаването на проблема с демографската криза в малките населени места и почти пустеещите села – възраждането им преминава през осигуряването на: детска градина; аптека; зъболекар; читалище; поща; осигуряване на добър интернет, за тези, които работят home office.

Лошата инфраструктурата и ВиК мрежата са сред основните проблеми, които са актуални за всяко едно малко населено място.

В програмата на „БСП за България“ като основен приоритет в развитието на земеделието е осигуряване на целева финансова подкрепа относно интензивните подотрасли в земеделието, а именно: зеленчукопроизводство (в т.ч. оранжерийно зеленчукопроизводство), овощарство, лозарство, животновъдство.

Разбира се, няма как да се случи във всички села едновременно, ако няма целенасочена държавна политика. Именно затова е важно, на 14.11 да ни подкрепите и заедно да реализираме Разумните решения за всяко едно населено място, за област Силистра и за България. Сигурен съм, че колкото повече инициативни и активни млади хора възприемат това като кауза, то ще се случи.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе