Втори път не бе даден ход на дело за неплащане на данъчни задължения ОС-Силистра

Наказателен състав на Окръжен съд-Силистра за втори път не даде ход на разпоредително заседание срещу 30-годишната Силвия Д. от село Средище, община Кайнарджа, област Силистра.

Подсъдимата Силвия Д. е обвинена в това, че през периода 21.08.2010–23.12.2018г., в условията на продължавано престъпление е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери, на стойност 4 814.56лв. През този период тя не е подала съответните данъчни декларации в нито един случай на получени общо 209 броя дарения, всички на стойност 96 807.53лева.

Както за заседанието на 24.06.2021г., така и за днес-09.09.2021г., подсъдимата бе нередовно призована, и отново не се яви. Днес обаче отсъстваше и нейният защитник Р.Н., който не бе посочил уважителна причина за неявяването си.

От справките, изискани и представени по делото от ОД на МВР-Силистра, съдът счете, че може да се приеме с висока степен на вероятност, че подсъдимата Силвия Д. е извън пределите на страната, но липсва конкретен адрес, на който да бъде призована. Тъй като по отношение на Силвия Д. е повдигнато обвинение за извършено тежко умишлено престъпление по смисъла на закона, участието й в съдебно заседание е задължително. Липсват условията за разглеждане на делото задочно, в нейно отсъствие, освен това участието на защитника на подсъдимата е задължително.

Поради възпрепятстване на разглеждането на разпоредителното заседание, на Р.Н.-защитник на подсъдимата Силвия Д. бе наложена глоба в размер на 500.00лева.

Поради тези обстоятелства съдът счете, че са налице процесуални пречки за разглеждане на делото, и го отложи, и насрочи за 30.09.2021година.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе