Още кошове за разделно събиране се появиха в Дунавския парк

На 7 юли бяха поставени нови кошове за разделно събиране на отпадъци до детската площадка при втория шадраван в Дунавския парк. Новата придобивка ще улесни нашите ЕКОмислещи и ЕКОдействащи съграждани при ежедневните си разходки, споделят от СНЦ ,,Дуросторум-Дръстър-Силистра“.

„Вярваме, че родителите ще използват по предназначение кошовете и, чрез личния си пример, ще приучат децата си да обичат природата и да я опазват чиста.“, споделят още те.

Кошовете за разделно събиране са предоставени от Сдружение BG Бъди активен в рамките на кампанията „Искам да съм полезен – рециклирай ме!”, която СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра” осъществи през 2020 г. и в нея се включиха институции и заведения от град Силистра чрез инициативите Меню #БезОтпадъци и Институции #БезОтпадъци.

Дейностите, насочени към промяна на нагласите на местната общност за разделно събиране и рециклиране продължават и през тази година с различни партньорства и инициативи.

Припомняме, че първият комплект кошове се намира до Лятната сцена, а в близките дни предстои да поставим нови и по крайбрежната алея между пристанището и хотел „Дръстър“.
Инициативата е част от проект „Партньорство за красива и чиста България“ на Сдружение „Бг Бъди активен“ и се финансира от Фондация „Кока Кола“.

Местен партньор в проекта е СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“, а дейностите в нашия град се осъществяват с подкрепата на Община Силистра.

🚮 ♻️ ☀️ ОЩЕ ЕДИН КОМПЛЕКТ КОШОВЕ ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ „ГРЕЙНА“ В ДУНАВСКАТА ГРАДИНА✅ Днес, 7 юли, поставихме нови…

Posted by СНЦ ,,Дуросторум-Дръстър-Силистра" on Wednesday, July 7, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе