Центърът за обществена подкрепа в Дулово навърши 4 години

Център за обществена подкрепа – Дулово обединява услуги, насочени към деца и семейства – психологично и социално консултиране, съдействие и придружаване с оглед оказване на подкрепа на децата за преодоляване на различни проблеми в развитието и общуването, както и на семействата за полагане на добра родителска грижа за децата.

Мисията му е да подобри качеството на живот на децата в тяхната семейна и социална среда. През тези четири години на територията на община Дулово е оказано съдействие и подкрепа на над 200 деца и техните семейства от различен етнически произход и направления.

Екипът се състои от ръководител, социален работник, психолог и педагог. Осигурена е възможност за консултации с юрист. Центърът непрекъснато се стреми да надгражда досегашния си опит и да постига устойчиви резултати по отношение на предоставяната подкрепа.

Теми, по които е работено са свързани с опасност от отпадане от образователната система; отглеждане на деца в семейна среда; повишаване на родителския капацитет; правилно полагане на грижи за новородено дете и адекватно родителстване; психологическо консултиране на деца и родители; семейно консултиране на семейства и деца в процес на развод или раздяла; подкрепа на семейства ,срещащи трудности от различно естество при отглеждане на децата си; деца, преодоляващи различни психо-емоционални травми и състояния.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе