Староселски коледари с дарение за COVID отделението в Тутракан

Мартин, Симеон, Радо, Здравко и Емо са петимата млади хора, които спазвайки традицията, на Бъдни вечер коледуваха.

С паричните средства, с които бяха дарени по време на коледуването, те се включиха в благотворителната кампания в подкрепа на COVID отделението в МБАЛ-Тутракан за доизграждане на кислородна система в болницата, като дариха 300 лв.

Петимата заедно със секретаря на Читалището в Старо село – Светла Коева, към което те са самодейци, и Даниела Бъчварова – майка на един от коледарите, посетиха здравното заведение и връчиха сумата на неговия управител д-р Богомил Бойчев.

„Ние вярваме, че за да получиш, първо трябва да дадеш! Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите. За да помогнем днес, макар и с малкото, което можем, на някой друг, освен на себе си, защото цялата философия на получаването е свързана с даването!” – споделиха младите дарители.

„Вашият жест дълбоко ме разчувства – обърна се към тях д-р Бойчев. – Връща ми вярата и надеждата, че ще успеем да се обединим най-сетне като нация, като народ и ще вървим напред.

Нашият ангажимент е да изграждаме една добра държава и да я предаваме на следващите поколения, а те да я доизграждат.

Ние имаме с какво да се хвалим с историята назад, но най-важното е да имаме постижения в настоящето.”

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе