Стартиране на двигателя с помощта на пътна помощ

Понякога собствениците на автомобили се сблъскват с проблема  – двигателят е спрял и не стартира. Опитните шофьори с богат опит в ремонта на автомобила си може да открие причината за повредата и да я отстранят. Но какво да кажем за начинаещите? Или за жените зад волана? Няма нужда да гледате тъжно колата си с надеждата да откриете повреди. По -добре е незабавно да наберете номера на денонощна пътна помощ, която ще пристигне след няколко минути и ще запали двигателя на колата.

Причини за неизправност на двигателя

Основните причини за повреда на двигателя:

  • Разредена батерия. Това е основната причина за повреда на двигателя, особено в студено време. Специалистът от пътна помощ, пристига на мястото, зарежда акумулатора батерията и стартира двигателя.
  • Генераторът или стартерът не работят. В този случай единственият изход е да смените двигателя. Техниците от пътна помощ винаги имат със себе си всички необходими части и инструменти, дори за такъв сложен вид повреда.
  • Неизправни свещи. Тази причина за спиране на двигателя е по -лесна за отстраняване, като проверявате редовно свещите. Но ако внезапно излязат от строя, пътна помощ ще помогне за премахване на този проблем.
  • Скъсани колани. Доста често срещана причина за спиране на двигателя. И тук майстор, с малко усилия, ще може да поправи всичко, от което се нуждаете.

Разбира се, можете сами да отстраните повредите. Особено ако имате цялото необходимо оборудване за проверка на двигателя и професионален опит. По -добре е да се обадите на специалисти от фирми за пътна помощ. Те имат необходимото оборудване, за да установят причината за повредата на двигателя за кратко време. Ще извършат цялата работа бързо и ефективно. Няма нужда да си цапате дрехите и ръцете с мазут и масло, което е неизбежно при диагностицирането на двигателя. Не е нужно да прекарвате много време на мястото, където е възникнала повредата.

Когато настъпи силен студ, почти всеки собственик на автомобил е изправен пред проблема със стартирането на двигателя. В този случай най -добре е да се свържете с техническа пътна помощ. Експертите знаят много методи за стартиране на замръзнал двигател. Тези трудности могат да бъдат избегнати, като се обадите на техническа пътна помощ за диагностика на двигателя и отстраняване на причината за спирането.

Денонощно, по всяко време на годината, специалистите от пътна помощ ще се притекат на помощ на собственика на автомобила. Те ще диагностицират целия двигател с помощта на специално оборудване, ще открият причината и ще стартират двигателя отново. И шофьорът не трябва да губи време, което понякога е толкова скъпо.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе