Редовни срещи в Ситово за напредъка на проект за заетост на хора в неравностойно положение, 8 участници вече са намерили работа

От м. Май 2024г. до настоящият момент Кметът на Община Ситово – Сезгин Алиибрям и ръководителят на проекта г-жа Женя Георгиева – зам. кмет на общината, редовно провеждат работни срещи с „Мениджърите на случай“ по проект „Активно приобщаване и достъп до заетост на хора в неравностойно положение от община Ситово“ – BG05SFPR002-2.005-0008., на които се уточняват, обсъждат се и се решават възникналите в процеса на работа проблеми и/или ситуации. Мениджърите на случай са общо 10 на брой: 2-ма в Попина, 3-ма в Искра, 2-ма в Ситово, 1-н в Слатина и 2-ма в Любен. Случаите, в момента, с които работят са близо 30 на брой и обхващат по-голямата част от населените места от Община Ситово. След участието си в проекта 8 от лицата включени в него са си намерили работа.

Проектът е с продължителност 17 месеца, като активната работа със случаите стартира на 15 май 2024г. и е с продължителност от 15 месеца.

В началото на месец септември ще се организират две „кръгли маси“ – една в Ситово и една в Искра към „Дейност 2 – продължение“- поддейност „Активна работа с потенциални работодатели“. Тази дейност има за цел да помогне от една страна хората в неравностойно положение с насочване към подходящи за тях свободни работни места и от друга страна работодателите от община Ситово да намерят работниците, за да попълнят своите свободни работни места. Дейността предвижда да се работи активно с потенциалните работодатели за преодоляване на дискриминационните нагласи на някои от тях и насърчаването им за предоставяне на възможност за получаване на подкрепа при включване в заетост и наемане на лица в неравностойно положение. Крайният срок за изпълнение на проекта е 19.08.2025г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе