Деца от Брадвари на международен конкурс в Балчик

Танцов състав „Брадварче“ с ръководител Стела Тодорова, който е към Народно читалище „Заря“ – село Брадвари, бе единственият от област Силистра участник във фолклорния конкурс в програмата на десетото издание на Международен форум „Българско наследство“. На сцената децата се включиха в заключителен гала концерт със състави от България, Румъния, Украйна и Молдова, включително АТО Гагаузия. За своето участие брадварчетата получиха грамота и купа. Конкурсът с изпълнители и състави от 22 населени места от България, Румъния, Молдова и Украйна имаше и жури с председател Галин Георгиев от БАН.

В научната част на форума участваха и десетима автори на доклади от област Силистра: университетските преподаватели доц. дфн Тодорка Георгиева и доц. д-р Румяна Лебедова, етнологът д-р Йордан Касабов, Радослав Марков – докторант в БАН, Валентин Петков – НД „Традиция“, Йордан Георгиев – експерт ВО в Областна администрация, историкът изследовател Валентин Събков, майсторката на художествени занаяти и занаяти приложник Добринка Петрова, Адриан Василев и Анастасия Якова (двамата са от Тутракан).

По повод личния си празник – годишнина от своето рождение, както също във връзка с 10-ата година на Форума и 30-ата година на в. „Балчишки телеграф“ председателката на Сдружение „Българско наследство“ Маруся Костова получи подаръци от групата от Силистра, поздравителен адрес от областния управител Илиян Великов и награда „Златно перо“ от СБЖ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе