В Алфатар и Главиница тръгват присъствено на училище

По данни на РЗИ, от 08. 11. 21 г. две общини са с подобрени показатели за 14 дневна  заболяемост на 100 хил. население и това води до промяна на начина на обучение на учениците:

  • Община Алфатар е под границата от 250 заболели на 100 хил. и съответно ОУ „Хр. Ботев“, гр. Алфатар не прилага редуване, а учениците от всички класове се обучават присъствено.
  • Община Главиница вече е под границата от 500 заболели на 100 хил. и съответно 4- те училища в общината излизат от принудителното ел. обучение за всички и прилагат редуване на паралелките. Имат одобрен график.

За останалите общини ситуацията остава непроменена, както и мерките които прилагат.

Неинвазивните щадящи тестове за учениците от начален етап на образованието за област Силистра са доставени и се разпределят съобразно броя на учениците, чийто родители са съгласни с двукратно тестване всяка седмица.

По данни към момента, от утре (10.11.) или в четвъртък (11.11.) присъствено могат да се върнат в клас 915 ученици в 61 паралелки от начален етап в общините Тутракан и Силистра. За тези паралелки поне 50 % от родителите са се съгласили на тестване. Средният процент съгласие на родители за тестване е 62 %.

Родителите ще получат информация от училищата кои точно паралелки са събрали необходимото съгласие, как ще се организира първото тестване и как ще се организира обучението на учениците от тези паралелки, които остават на електронно обучение, тъй като не са дали съгласие за тестване.

Създава се организация да се разпределят тестове и за общините, където се прилага редуване – Ситово, Главиница и Дулово. Според графиците на голяма част от тези училища, тази седмица на присъствени занятия са учениците от начален етап. В този случай не се прилага задължително тестване. То ще е необходимо, когато учениците трябва по график да си останат вкъщи, но може да продължат присъственото си обучение при тестване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе