Със заседание Общинският кризисен щаб взе решение за затягане на мерките на правителството на територията на община Силистра

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов свика вчера /30.03.2020г./ заседание на ОКЩ във връзка с въведеното извънредно положение в страната и ограничителните мерки срещу COVID-19, определени със заповед на министъра на здравеопазването.

Община Силистра ще постави предупредителни табели на територията на Дунавския парк, на всичките 9 входа и ще продължи охраняването на парка от длъжностни лица. Ще бъдат поставени и табели по всички спортни площадки, за да е видно, че не може да се тренира на открито съгласно превантивните мерки обявявани всекидневно от Националния оперативен щаб. Табели ще бъдат поставени на видно място в подходите към крепостта „Меджиди табия“. Единствената цел е да се спазват ограничителните мерки и да бъде спряна/предотвратена заразата от коронавируса. Всички забрани важат и за междублоковите пространства, местата около кварталните магазини, където се събират групи хора, беседките и др.

Само заедно ще успеем да спрем вируса. Затова, общинското ръководство отново се обръща  с призив: #останивкъщи-спасиживот.

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе