Семейство от Сребърна е от новите заразени от COVID-19

Семейство от село Сребърна край Силистра (мъж и жена – българка и англичанин, завърнали се от Англия и били в карантина) са сред новите случаи на заразени с коронавирус в България, заявиха от Националния оперативен щаб по справка от последното денонощие. В момента по официални данни заразените у нас са 379 души (57% от заразените са мъже, 43% – жени). От тях 113 са в болница, а 13 са интубирани и са в интензивни отделения. Средната възраст на заразените е 46 години, а на смъртните случаи е 66 години. За 18 души има информация, че са изписани, защото са дали по две отрицателни проби

Междувременно стана ясно разпределението на лични предпазни средства по РЗИ в страната. В раздел „защита за очи – шлем” – за РЗИ Силистра (95 бр.). Отпуснати са и 50 квоти за закупуване от „Бул Био-НЦЗПБ” ЕООД (производител на над 600 лекарствени продукти и медицински изделия) на маски за специализиран персонал.

Относно задължителното от  31 март носене на маски на обществени места, има гратисен период до 00.00 ч. в събота, в който хората мога да си закупят маска. От МВР ще уточнят точно къде трябва да се носи тя, но това са обществените места (навсякъде, където няма контролиран достъп) – магазини, аптеки, болници, градски транспорт, банки, административни приемни, вкл. на КАТ.

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе