Районен съд-Силистра обявява конкурс за „Съдебен администратор“

  1. Описание на длъжността: 

Съдебният администратор: планира, организира и ръководи съдебните служители; отговаря за управлението на административната дейност на съда; осигурява организационна връзка  между административния ръководител и съдиите с администрацията на съда; организира разпределението на дейностите между отделните звена на администрацията на съда и изпълнението на задълженията на съдебните служители, въвежда програмни решения по дългосрочното планиране, бюджетната политика, финансите, автоматизацията, снабдяването с оборудване и връзките с обществеността, създава условия за нормална и ефективна работа на съдебните служители; организира провеждането на конкурсите в случаите, предвидени в този правилник;организира обучението на съдебните служители и повишаването на тяхната квалификация; следи за спазването на трудовата дисциплина и уплътняване на работното време; съгласува времето за ползване на отпуските от съдебните служители и тяхното персонално заместване от друг служители; участва в комисията по атестиране на съдебните служители и предлага промяна в ранговете и трудовото им възнаграждение; предлага служителите за поощрение или за налагане на дисциплинарни наказания; ръководи работата по изготвяне на проекта за бюджет на съда и го представя за одобрение на административния ръководител;ръководи и контролира снабдяването и оборудването на съда; организира контрола по събиране на таксите от администрацията на съда; планира и контролира дейността по изграждането, поддържането и ремонта на съдебната сграда и другите сгради, стопанисвани от съда; изпълнява и други задължения, възложени му от административния ръководител на съда; в изпълнение на функциите си издава разпореждания, които са задължителни за съдебните служители.

  1. Общи изисквания за заемане на длъжността: Кандидатите следва да отговарят на изискванията за заемане на длъжността, съгласно чл. 340а, ал. 1 от ЗСВ и чл. 107а от КТ.
  2. Минимални изисквания за заемане на длъжността: висше образование с образователна степен „магистър“ по специалностите: „Публична администрация“, „Икономика“ или „Право“, и професионален опит не по-малко от 8 години.

В тази връзка, ведно с обявата, в сайта на Районен съд – Силистра – https://silistra-rs.justice.bg, са публикувани Правилата за прилагане на Класификатора на длъжностите в администрацията на съдилищата.

  1. Специфични изисквания за заемане на длъжността: Познания, относими към нормативната уредба на съдебната власт – ЗСВ, ПАС и Етичния кодекс на съдебните служители; познания, свързани с КТ и КСО; владеене на правопис, граматика и пунктуация; познания по обши деловодни техники, компютърни умения, текстообработка с MS Word и обработка на данни е NS Excel; работа със стандартно офис-оборудване, софтуерни продукти и копирна техника; много добри комуникационни и организационни умения, и работа в екип.
  2. Размер на основното трудово възнаграждение: 80% от основното възнаграждение на районен съдия. Заплаща се ежемесечно допълнително възнаграждение за ранг, придобит трудов стаж и професионален опит.
  3. Необходими документи за участие в конкурса:

Кандидатите подават лично или чрез пълномощник:

– Заявление за участие в конкурса /по образец/;

– Подробна професионална автобиография-европейски формат;

– Мотивационно писмо;

– Медицинско свидетелство за постъпване на работа — оригинал;

– Документ, че кандидатът не страда от психически заболявания, удостоверено по съответния ред – оригинал;

– Свидетелство за съдимост – оригинал;

– Копие от документи за придобита образователно-квалификационна степен, допълнителни квалификации и правоспособност, които се изискват за длъжността (със заверка от кандидата);

– Копия от документи, удостоверяващи продължителността на трудовия етаж и професионалния опит (със заверка от кандидата);

– Декларация за обстоятелствата по чл.340а. ал.1 ЗСВ /по образец/;

– Декларация за обстоятелствата по чл. 107а. ал. 1 КТ /по образец/;

– Декларация-съгласие за обработване на лични данни /но образец/;

Документите следва да бъдат окомплектовани в посочената по-горе последователност. Кандидатите, които не са представили посочените в обявата документи, няма да бъдат допуснати до конкурса.

Образецът на заявлението за участие в конкурса, както и декларациите, посочени в т. 6, могат да бъдат намерени и изтеглени от интернет- страницата на съда- https://silistra-rs.justice.bg

  1. За предимство се счита:

– Представяне на копия от документи, удостоверяващи компютърна грамотност – Microsoft Word, Microsoft Excel, Internet;

– Представяне на копия от документи за придобити допълнителни квалификации;

– Препоръки от предходни работодатели;

– Копия от други документи, свързани с изискванията за заемане на длъжността.

– Наличие на професионален опит при изпълнението на функции, идентични или сходни с тези за длъжността в ОСВ.

  1. Начин на провеждане на конкурса: в три етапа

Първи етап: подбор по документи:

Втори етап: практически изпит

Трети етап: събеседване.

  1. Място за подаване на документите: Документите следва да бъдат представени лично или чрез пълномощник в сградата на Районен съд – Силистра, ул. „Симеон Велики” № 31, ет. 1, ст. № 8 – стаята на съдебния администратор.
  2. Срок на подаване на документите: едномесечен срок от публикуване на обявата – до 29.07.2024 г., включително.
  3. Обявата е публикувана във вестник „Силистра Прес“ и интернет- страницата на Районен съд – Силистра: https://silistra-rs.justice.bg– на 28.06.2024 година.
  4. Списъците и други съобщения, във връзка с конкурса, ще се обявяват на интернет- страницата на съда – https://silistra-rs.justice.bg и ще се поставят на таблото за съобщения в съда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе