Районен съд-Силистра обявява конкурс за длъжността „съдебен администратор“

Районен съд-Силистра обявява конкрус за заемане на 1 /една/ щатна бройка на длъжността „съдебен администратор“ в Районен съд – Силистра. Конкурсът ще се проведе чрез подбор на документи, проверка на практически познания и събеседване с допуснатите кандидати.

Съдебният администратор отговаря за управлението на административната дейност на съда; въвежда програмни решения по дългосрочното планиране и бюджетната политика на съда; организира провеждането на конкурси за назначаване на съдебни служители; организира обучението на съдебните служители и повишаването на квалификацията им; участва в комисиите по атестиране и предлага промяна в ранговете и трудовите възнаграждения на съдебните служители; издава разпореждания, които са задължителни за съдебните служители; изпълнява и други задължения, възложени от административния ръководител на съда.

Общи изисквания за заемане на длъжността: Кандидатите следва да отговарят на изискванията за заемане на длъжността, съгласно чл. 340а, ал. 1 от ЗСВ и чл. 107а от КТ.

Минимални изисквания за заемане на длъжността:

  • Образованиевисше образование с образователна степен „магистър“ по специалностите: право, публична администрация и икономика
  • Трудов стаж: не по-малко от 8 години професионален опит – Съгласно чл. 5, ал. 1-4 от Правилата за прилагане на Класификатора на длъжностите в администрацията на съдилищата.

Специфични изисквания за заемане на длъжността: Познания, относими към нормативната уредба на съдебната власт – ЗСВ, ПАС и Етичния кодекс на съдебните служители; познания, свързани с КТ и КСО; владеене на правопис, граматика и пунктуация; познания по обши деловодни техники, компютърни умения, текстообработка с MS Word и обработка на данни е NS Excel; работа със стандартно офис-оборудване, софтуерни продукти и копирна техника; много добри комуникационни и организационни умения, и работа в екип.

Размер на основното трудово възнаграждение: 80% от основното възнаграждение на районен съдия. Заплаща се ежемесечно допълнително възнаграждение за ранг, придобит трудов стаж и професионален опит.

Необходими документи за участие в конкурса:

Кандидатите подават лично или чрез пълномощник:

– Заявление за участие в конкурса /по образец/;

– Подробна професионална автобиография-европейски формат;

– Мотивационно писмо;

– Медицинско свидетелство за постъпване на работа — оригинал;

– Документ, че кандидатът не страда от психически заболявания, удостоверено по съответния ред – оригинал;

– Свидетелство за съдимост – оригинал;

– Копие от документи за придобита образователно-квалификационна степен, допълнителни квалификация и правоспособност, които се изискват за длъжността (със заверка от кандидата);

– Копия от документи, удостоверяващи продължителността на трудовия етаж и професионалния опит (със заверка от кандидата);

– Декларация за обстоятелствата по чл.340а. ал.1 ЗСВ /по образец/;

– Декларация за обстоятелствата по чл. 107а. ал. 1 КТ /по образец/;

– Декларация-съгласие за обработване на лични данни /но образец/;

 

За предимство се счита:

– Представяне на копия от документи, удостоверяващи компютърна грамотност – Microsoft Word, Microsoft Excel, Internet;

– Представяне на копия от документи за придобити допълнителни квалификации;

– Препоръки от предходни работодатели;

– Копия от други документи, свързани с изискванията за заемане на длъжността.

– Наличие на професионален опит при изпълнението на функции, идентични или сходни с тези за длъжността в ОСВ.

Конкурсът ще се проведе в три етапа:

а/ Първи етап: подбор по документи

Конкурсната комисия по допускане на кандидатите до конкурса, разглежда документите, подадени от кандидатите и оценява съответствието им за длъжността и отразеното в тях. До участие в конкурса се допускат единствено кандидатите, които напълно отговарят на посочените в обявата изисквания (документите са в пълен комплект и отразеното в тях съответства на предварително обявените изисквания за заемане на длъжността).

6/ Втори етап: практически изпит

  • Проверка на уменията за работа с MS Word и MS Excel и съставяне на документи;
  • Проверка на познанията по стилистика, правопис, граматика и пунктуация;
  • Проверка на познанията на нормативната уредба, регулираща дейността на органите на съдебната власт, относима към изискванията за заемане на длъжността – ЗСВ, ПАС, Етичния кодекс на съдебните служители, КТ и КСО

в/ Трети етап: събеседване.

Документите следва да бъдат представени лично или чрез пълномощник в сградата на Районен съд – Силистра, ул. „Симеон Велики” № 31, ет. 1, ст. № 8 – стаята на съдебния администратор.

Срок на подаване на документите: едномесечен срок от публикуване на обявата – до 10.06.2024 г., включително

Списъците и други съобщения, във връзка с конкурса, ще се обявяват на интернет- страницата на съда – https://silistra-rs.justice.bg и ще се поставят на таблото за съобщения в съда.

Вижте повече ТУК.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе