Втори ден Ден на работодателя се състоя в ДБТ-Силистра

На 09.05.2024г. в Дирекция „Бюро по труда“ Силистра се състоя „Ден на работодателя“ с представител на „ТЕРА ТРЕЙДИНГ-2010“ ООД Силистра. Основен акцент на събитието бе провеждане на подбор между търсещи работа лица и представяне на възможности за трудова заетост в сферата на производството на плодове.

Срещата се проведе в присъствието на изпълняващия длъжността Директор на ДБТ Силистра Г-жа Ивелина Петрова, представител на дружеството Г-н Христо Русев, експерти от Дирекцията и 13 търсещи работа лица, заявили желание за работа  в сферата на селското стопанство.

Г-жа Петрова поздрави присъстващите и официално постави начало на срещата, като покани работодателя да представи своята дейност.

Представителят на „ТЕРА ТРЕЙДИНГ-2010“ ООД сподели пред аудиторията, че дружеството обработва над триста декара овощни градини, обяви необходимостта от наемане на персонал и длъжностите по които ще се наемат кандидатите в близко бъдеще. Пред търсещите работа лица заяви спешна необходимост от наемане на две лица на длъжността „Работник, овощна градина“, обеща, на по-късен етап предстои да се обявят още две работни места за дейности по сортиране на плодове. Обобщи предимствата, които работодателят може да предложи на своите работници.

Последваха въпроси и мнения от страна на търсещите работа лица. След като всички бяха изслушани и им бе отговорено изчерпателно, получиха покана за посещение на място на работния обект, с което да придобият реална представа за естеството на работа. На финала на събитието участниците изразиха благодарност за възможността да се срещнат лице в лице с „другата страна“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе