Младежки дом в Силистра с благотворителна инициатива в навечерието на Рождество

Младежки дом-Силистра от три месеца приютява повече от 40 жени и мъже, които се подготвят да издигнат познанията си и да усвоят добри практики за професиите от малкия и среден бизнес и да изучат отговорността на касиер-домакина в една фирма. Това се осъществява под егидата на Сдружение“ ПРАКСИ“-Русе чрез г-жа Мариана Коева, на която партнира инициаторът и преподавател г-жа Севил Стоянова от Силистра.

Активното обучение приключи и курсистите и преподавателите им се обърнаха към НФО“Рицари на доброто“- Силистра, защото са решили да дадат своя принос за усмивките на онези силистренски деца, които не се вписват в 4% процента български милионери, 10% добре замогнали се с къщи, автомобили, лодки и самолетчета и 17% живеещи добре български семейства, които почиват на Бахамите или в Хаити.

Почти 70% българи се усмихват рядко, защото животът им е свързан с толкова проблеми, че и да искат, не могат да го направят! Затова хората от двете групи на обучението са дали идеята да съберат и подготвят подаръци чрез хранителни продукти за онези деца, които ще дойдат в зала 306 на Младежкия дом (библиотеката) сами или с родителите си и ще си тръгнат с пакет, който си изберат сами по номера върху него.

Спомняме си с болка думите на един местен мастит бизнесмен, който каза :“ Имам, защото не давам!“ и поздравяваме тези, които и да нямат, предпочитат да върнат усмивката на едно дете.

На 18-ти и 19-ти декември в зала 306 от 11:00 до 13:00 часа ще се приемат хранителни продукти от желаещите. На Игнажден (20 декември) от 11:00 до 13:00 часа всички желаещи могат да се възползват от даренията, които представителите на инициативата ще поднесат.

Няма по-достойно дело от това да направиш открито дарение в навечерието на най-светлия християнски празник – Рождество.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе