Из потайностите на Тутракан

По повод Международния ден на хора с увреждания, екип на Историческия музей гостува на Център за социална рехабилитация и интеграция „Надежда“-гр.Тутракан.

Музейните специалисти проследиха вкратце историята на някои обектите на културното наследство в града на Българската бойна слава. Потребителите на социалната услуга се върнаха в спомените си от детството и младостта и разказаха за старата баня на Тутракан, в която днес е експонирана експозицията на Етнографски музей „Дунавски риболов и лодкостроене“ и за Теодоровата къща, в която днес е експонирана експозицията на Исторически музей – Тутракан. Разказаха и спомените си за Трансмариска и за учителя Георги Цачев, с който за пръв път са се докоснали до родната история.

След което със средствата на виртуалната реалност възрастните хора се пренесоха в далечната 1916 г. и епичната битка за Тутракан, както и църквата „Св. Николай“, в експозициите на Историческия музей, Етнографския музей и в Рибарска махала.

Благодарности за съдействието на екипа на ЦСРИ – Тутракан с обещание за нови срещи с нови потребители, за които посещението на експозициите на музеите в Тутракан е истинско предизвикателство, в предвид на тяхното здравословно състояние, но с помощта на виртуалната реалност е само на клик разстояние.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе