Представители на ДГ „Радост“ взеха участие в международна LTTA среща по проект

В периода 6 – 9 ноември 2023 г., в гр. Желив, Чехия, представители на ДГ „Радост“, гр. Силистра взеха участие в международна LTTA среща по проект 2021-2-PL01-KA220-SCH-000048581 „Dream, Engage, Act, and Re-act 4 the Future (DEAR FUTURE)“, финансиран по програма Еразъм +, Ключова дейност 2 – „Сътрудничество между организации и институции”, сектор „Училищно образование“.

По време на срещата, представители на образователни институции от пет държави – Чехия, Хърватска, Полша, Португалия, Турция и България, тестваха и анализираха въвеждането на дигитален, иновативен образователен пакет, свързан с влиянието и използването на изкуствен интелект /AI/ в предучилищното образование и обогатяване уменията на учителите в предучилищна възраст, за да преподават AI чрез интерактивно разказване на истории, базирано на игри.

Представени и изпробвани бяха множество приложения, необходими при въвеждането на AI уменията в предучилищното образование.

Като част от програмата на срещата бяха посетени местното училище, детска градина, както и различни културни и исторически забележителности в района.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе