Откриха една от трите детски площадки, изградени по проект в Ситово

На 16.03.2023г. тържествено бе открита една от трите площадки изградени по проект „Обновяване на площи за широко обществено ползване, предназначени за трайно задоволяване на обществените потребности от общинско значение в с. Добротица, с. Босна и с. Гарван, Община Ситово, област Силистра“, финансиран по Административен договор № BG06RDNP001-19.159-0007-С01 от 10.09.2020г., на стойност 133 747.96 лв. в село Добротица. Проекта е реализиран след сключването на договор между Държавен Фонд Земеделие, Местна Инициативна Група „МИГ Главиница-Ситово Крайдунавска Добруджа“ и Община Ситово за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Предвид дъждовното време се наложи откриването да бъде преместено вътре в сградата на НЧ „Йордан Йовков- 1899г., с. Добротица, непосредствено до изградената площадка. Програма беше организирана от кметство с. Добротица и самодейци от читалището, като Общинска администрация Ситово се включи с почерпка от името на кмета на община Ситово – Сезгин Алиибрям. Откриване и водещ на мероприятието беше кмета на с .Добротица – Искра Георгиева, като на него присъстваха кмета на община Ситово – Сезгин Алиибрям, Ридван Кязим – Председател на общински съвет Ситово, Севджан Адем – зам. кмет на община Ситово, Женя Георгиева – ръководител на проекта, Левен Басри – управител на „Аспид-81“ ЕООД – изпълнител по изграждането на площадката, както облагородяването и около нея, гости и жители на селото. Целта на проекта е да се подобри физическата среда, привлекателността, качеството на живот, безопасността на средата за обитаване и възможностите за социални контакти в с. Добротица, с. Босна и с. Гарван, Община Ситово чрез облагородяване на общински зелени площи и паркови пространства и превръщането им в привлекателно място за общуване, отдих и почивка. Изградената детска площадка в село Добротица е за възрастова група 3 -12 год. като е предвидено и съоръжение за по-малките. Съоръженията са с ограда с височина 100 см, две врати за вход/изход с размери 100/100 см, както и с указателна табела.
Монтирани са:

  • комбинирано детско съоръжение;
  • двойна люлка – махало
  • детски тунел – влакче.

Покрай главната алея, непосредствено пред сградата на читалището и около детската площадка са монтирани дървени пейки с облегалки с дължина 180 см, които заедно с шестоъгълна беседка с маса и пейки за 8-10 посетители оформят кътове за краткотраен отдих. Около алеите и детската площадка са разположени кошчета за отпадъци от поцинкована ламарина с дървена обшивка, закрепени подвижно на хоризонтална ос за по-лесно обслужване. Три осветителни тела тип „Сфера“ на метални стълбове с височина 400 см и енергоспестяващи LED лампи осветяват детската площадка и допълват съществуващото парково осветление от ниски тела.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе