Общински съвет-Силистра прие бюджета на Община Силистра за 2022 г.

Общо 12 точки разгледа Общински съвет Силистра на предстоящата в четвъртък сесия. Приет бе Бюджета на Община Силистра за 2022 г., индикативния годишен разчет за сметките за средства от Европейския съюз и актуализираната бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2022-2025 г., докладна, внесена от кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов. Това става ясно от информация на Общинско радио.

Приета бе и докладна, касаеща изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги в Община Силистра.

Определяне размера на основните месечни работни заплати на кметове на кметства в Община Силистра, считано от 01.04.2022 г. бе друга докладна, внесена от градоначалника.
ДЗ с изх. № 1938: Отмяна на Решения №690, прието с Протокол №30 от 27.01.2022 г. и №691, прието с Протокол от 27.01.2022 г., потвърдено с Решение №697, прието с Протокол №31 от 24.02.2022 г. на Общински съвет Силистра е докладна, внесена д-р Мария Димитрова – Председател на Общински съвет – Силистра.

Определяне на позицията на представителя на Община Силистра за участие в редовно неприсъствено общо събрание на Асоциацията по ВиК, както и приемане на годишен план за ползване на дървесина от горските територии – собственост на Община Силистра за 2022 г. бяха докладни, които бяха приети.

Кметът на Община Силистра внесе и три докладни относно приемане на отчет по изпълнението на 2021 г. на Програма за намаляване нивата на замърсителите в атмосферния въздух и за достигане на утвърдените норми в гр. Силистра, приемане представените доклади за дейността на народните читалища на територията на Община Силистра за 2021 година и за изразходваните от бюджета средства, както и приемане на Отчета за дейността на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивен информационен център по зависимости за 2021г., точките бяха приети.

Заседанието се излъчи пряко на фейсбук страницата на Общински съвет-Силистра, Община Силистра и Общинско радио-Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе