Варненска клиника по неврохирургия с началник от Силистра навърши десет години

Клиниката по неврохирургия в град Варна с основател и ръководител от самото й начало в лицето на проф. д-р Явор Енчев навърши 10 години от своето създаване и е сред водещите неврохирургични центрове в страната. Тя е резултат от визията и усилията на ръководствата на Медицински университет Варна и на УМБАЛ „Св. Марина“, към която е медицинското заведение юбиляр.

Клиниката е утвърден учебен център на Медицинския университет. Разполага с модерна лекционна зала с мултимедийни възможности за дистанционно обучение на студенти. От дълги години е призната и като база за специализация по неврохирургия. Към УС по неврохирургия до настоящия момент са зачислени шестима докторанти, от които триома са завършили своята научна защита, на други трима тя предстои, защото в момента се обучават.

Хиляди са благодарните неврохирургични болни от региона, страната и чужбина, получили през това десетилетиен ай-съвременно неврохирургично лечение в Клиниката по неврохирургия в черноморскта ни столица. „Амбициите, споделени от целия екип на структурата, са да продължават да поддържат чрез непрекъснато професионално усъвършенстване най-високо ниво на неврохирургично лечение“, научаваме от още от поста на проф. Енчев, който доктор на медицинските науки и е потомствен лекар – син е на д-р Петко Енчев, дългогодишен общественик и пръв областен управител на област Силистра.

Автор: Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе