Иновационен лагер в Арги-център Силистра

„Бизнес-консултантите, които подпомагаха младежките екипи по време на лагера бяха представители на “Ротари клуб-Силистра” и бизнес общността в града, както и Търговско-промишлената камара и Сдружение “Акчес” от Кълъраш, Румъния“, заяви д-р Диана Бебенова-Николова пред Общинско радио.

На 5 и 6 октомври в АРГИ Център, Силистра се проведе за пети пореден път иновационен лагер с участието на младежи от област Силистра. Събитието се организира от РУО – Силистра, Община Силистра, отдел „Образование и младежки дейности“ и СНЦ „Паралел- Силистра“.

В предходните издания участваха повече от 180 младежи от различни училища от област Силистра. Обсъдени са многобройни иновативни младежки идеи за развитие на региона. Това съобщи за медиите д-р Диана Бебенова-Николова, председател на СНЦ „Паралел Силистра“. Бизнес-консултантите, които подпомагаха младежките екипи по време на лагера бяха представители на “Ротари клуб-Силистра” и бизнес общността в града, както и Търговско-промишлената камара и Сдружение “Акчес” от Кълъраш, Румъния.

През последните години лагера се провежда в 2 етапа – подготвителен, в който участваха преподаватели от Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Николай Неков, наш съгражданин, президент на „Младежки Бизнес Клуб“, основател на компания за бизнес консултиране и реклама, и практически, в който младежите разработваха конкретни бизнес идеи.

В Иновационния лагер тази година участват 20 девойки от ХI и XII клас, представители на пет училища от област Силистра. Вчера те бяха включени в тренинг за допълнителна подготовка по предприемачество и разработване на бизнес модели. Днес разработваха своите проекти и бизнес планове по зададен казус. Участниците имаха задача да оценят възможностите за развитие на бизнес в региона като използват неговия потенциал и как да стартират своя бизнес инициатива в регионалната общност. Предизвикателството пред тях бе да оценят собствените си възможности, своите умения и знания, които да им помогнат в бизнес начинанието, каза още Бебенова.

Във връзка с Насоките за работа в системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2021 – 2022 година в условията на COVID – 19, събитието ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе