Кметът на Алфатар с поздрав по случай Деня на възрастните хора

Кметът на Община Алфатар – Янка Господинова, с поздравителен адрес по повод 1 октомври – Международният ден на възрастните хора.

1 октомври – Световен ден на възрастните хора

Ето и пълният текст на поздрава:

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, СКЪПИ НАШИ РОДИТЕЛИ, СЪВЕТНИЦИ, ПРИЯТЕЛИ И СЪГРАЖДАНИ!
Днес, по повод Международния ден на възрастните хора – 1 октомври, отправям най-сърдечни поздравления към Вас – хората на златна възраст и със златни сърца!
Не само на 1 октомври, всеки ден, Вие заслужавате да получавате думи на разбиране, на съпричастност, на искрена обич и споделяне.
Вие сте призвани да пазите традициите, да подкрепяте младите, да им помагате в съзряването, да им бъдете полезни – въпреки, че силите Ви отслабват. Вярата и духовността са онези изконни ценности, които предадохте на децата си, а днес предавате на внуци и правнуци! Вие притежавате огромен запас от натрупана мъдрост. Имате житейския опит, който само годините могат да дадат.
Този празник е чудесен повод да се спрем в забързаното ежедневие и да се поклоним пред хората, от които черпим сили и мъдрост.
Няма нищо по-естествено от грижата към възрастните хора, които имат своите нужди днес и сега, защото утре може да е късно, утре може да ги няма!
Осъзнавам, че Вашето ежедневие не винаги е лесно, но най – много тежат: самотата, изолацията, неразбирането, незачитането, но сърцата Ви винаги са пълни с любов към нас! Вие сте ни нужни – с опита, с мъдростта, с безкрайната отдаденост, обич и топлота.
Днес, ние, Вашите наследници, Ви дължим много – внимание, обич, уважение, почит!
Златната възраст, в която се намирате, неизменно е съпроводена от безценни моменти на радост и щастие. Нека винаги да сте заобиколени от любими хора, с които да ги споделяте!
С дълбоко уважение се обръщам към Вас – хората, които продължават да участват активно в обществения живот и Ви благодаря за Вашата всеотдайност и принос за развитието на община Алфатар! Гордея се с неуморния Ви дух, енергия и желание за пълноценен живот. Вярвайте в нашата обич и ни завещайте с любов вековните традиции и добродетели.
Желая на всички Вас най-доброто, което заслужавате – да живеете дълги години в мир и разбирателство с всички, да сте живи и здрави, дарени с обичта на любимите си хора!
В ЗНАК НА ОБИЧ, УВАЖЕНИЕ И БЛАГОДАРНОСТ!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
ЯНКА ГОСПОДИНОВА
КМЕТ НА ОБЩИНА АЛФАТАР

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе