Безплатни очни прегледи на 2 юни пред художествената галерия в Силистра

Български лекарски съюз, Българско дружество по офталмология и Байер България стартират Национална скринингова кампания за очни прегледи „Зрението е всичко! Прегледай се!“

Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най-честите социалнозначими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата на очното здраве. В рамките на инициативата мобилен очен кабинет ще посети 42 населени места в страната, в периода между 10 май и 16 юли 2021г, а специалисти в областта на офталмологията ще извършат безплатни очни прегледи от 9 сутринта до 16 часа следобяд, с възможност времето за прегледи да бъде удължено при голям интерес.

Мобилният очен кабинет на „Зрението е всичко! Прегледай се!“ започва тримесечното си пътуване в различни градове на страната на 10-ти май, а кампанията ще продължи до 16-ти юли 2021 г. Офталмолози ще консултират безплатно деца и възрастни хора в различните градове в страната от 9 до 16 ч.

В град Силистра прегледите на възрастните хора ще се извършват на 2 юни 2021 г. в мобилен бус пред Художественна галерия от 9 до 16 ч., а на децата – същия ден в Художествена галерия от 9 до 16 часа.

Необходимо е предварително записване на желаещите от 10 май 2021 г. /понеделник/ на телефон: 086 816 287, Община Силистра , г-жа Петя Томова от 9 до 16 часа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе