Стриктно следят за спазване на противоепидемичните мерки в Силистра

От днес, 22 октомври, до 30 ноември 2020г. се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, и на открити обществени места.

„Мярката е валидна при струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м. Гражданите трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.). Изключения са клиентите в местата за хранене и в питейните заведения; спортуващите на открито и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и др. подобни по време на изказванията си; водещите и гостите в телевизионни предавания. Изключения са и децата до 6-годишна възраст“, пише в заповедта на министъра на здравеопазването- проф. Костадин Ангелов.

В тази връзка Общинският кризисен щаб се обръща с молба към силистренци да спазват всички противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19. Според Единния информационен портал в областта са потвърдени 8 нови случая на носители на COVID-19, като общо броя на регистрираните е 279.

Нови 1472 случая на COVID-19 са потвърдени у нас през изминалото денонощие

Организиран е от управителя на Общински пазари вход/изход за движението на хората до пазарните площи в централния пазар.

Проведени са 102 проверки на търговски обекти от служителите на отдел “Инспекторат“ при Община Силистра за спазване на изискването за носене на маски в обектите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе