В понеделник ще се проведе пресконференция относно фериботната линия, свързваща Силистра и Кълъраш, Румъния

За 26 октомври 2020 г. от 11.00 ч. в зала „Дунав” на комплекс „Дръстър” в град Силистра е насрочена пресконференция с участието на г-н Мариус Рене Барбу, управител на „Косло Зинка” ООД – град Кълъраш, Република Румъния, чиято основна дейност е транспорт на пътници и товари.

Тема на пресконференцията: „Повторно пускане на фериботна линия България – Румъния при Силистра – Кълъраш”, от която, според инициаторите, обществото в общия ни трансграничен регион се вълнува, тъй като се отнася до от проблеми, свързани с транспортната връзка между двата бряга на р. Дунав между област Силистра и окръг Кълъраш.

Г-н Барбу и екипът му ще преoставят пред медиите намеренията на представляваното от тях дружество и възможностите за осъществяването им.

До края на годината ще бъде пусната фериботната линия Силистра-Кълъраш, Румъния

Компанията „Косло Зинка“ е създадена през 1992 г. в град Кълъраш за осъществяване на речен транспорт на стоки и пътници. От 2000 г. насам компанията разполага с три плавателни съда (по 500 т всеки), всяка от които е с различни платформи за транспорт на товарите.

През 2014 г. дружеството печели обществена поръчка за концесия на фериботна линия „Кичу – Айдемир“ с един плавателен съд.

През 2019 г. е закупен нов плавателен съд, който на 80% е модернизиран през 2020 г., за да стане по-мощен и по-бърз. В намеренията на собствениците влиза планирано закупуване през 2021 г. на още един плавателен съд, който също ще може да провежда по-бърз трафик на автомобили.

По този начин компанията ще бъде в състояние да експлоатира напълно успешно фериботния терминал „България – Румъния“ при „Айдемир – Кичу“. Целта е да бъде трайно решен проблемът с преминаването на тежки товарни автомобили през града, а превозът им през р. Дунав да бъде възможен без последствия за гражданите Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе