132 са общо случаите на лица с COVID-19 в област Силистра

Към 27.08.2020г. в област Силистра са регистрирани 132 случая на лица с COVID-19, в т.ч.:

  • община Силистра – 67 лица от Силистра (57), с. Калипетрово (4), Смилец (3), Сребърна (2) и Иширково (1);
  • община Дулово – 32 лица от Дулово (11), Вокил (5), Правда (4), Черник (3), Поройно (3), Окорш (2) и по 1 случай от Водно, Златоклас, Раздел, Чернолик;
  • община Тутракан – 23 лица от Нова Черна (14), Тутракан (7), Цар Самуил (2);
  • община Ситово – 7 лица от Искра;
  • община Алфатар – 2 лица от Цар Асен;
  • община Главиница – 1 лице от Зафирово.

Хоспитализирани са 21 пациенти: в МБАЛ Силистра (15), в други МБАЛ – в гр. Русе и в гр. Варна (4). Починали за периода март-август 2020 г. – 8 лица.

Данните показват, че разпространението на COVID-19 в област Силистра е дифузно, регистрирани са случаи в различни населени места в 6 от общините на областта.

Динамиката на разпространението е във възходяща посока. Предвид интензивното движение на хората, както в страната, така и към чужбина и от чужбина, от РЗИ Силистра отправят призив за строго спазване на мерките, разписани в заповеди на Министъра на здравеопазването относно употребата на лицеви предпазни маски, които да обхващат устата и носа в затворени пространства и при близко общуване на открито, за дезинфекция на ръце и повърхности, за социална дистанция от 1,5 метра най-малко. От изключителна важност е високо отговорното поведение на организатори и участници във всякакви организирани мероприятия, в т.ч. и от частен характер.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе