ПМГ „Св. Кл. Охридски“ изпрати поредния си випуск абитуриенти с отличия и награди

„Плътта на българската държава създаде Аспарух, нейния дух – Кирил и Методий, Черноризец Храбър, Йоан Екзарх. И чуждите завоеватели не можеха да поробят тази държава на духа, защото в защита на българския народ в плътен строй застанаха писмеността, езикът, литературата…“

Животът и делата на хората днес са също толкова ценни, колкото са били и в онова далечно време. Но за разлика от великите ни предци, ние често се губим по пътя, лутайки се в колебания и съмнения. В такива моменти трябва да си спомняме за техния пример и с повече вяра и постоянство да продължаваме да вървим напред.

Стремежът към познание и днес прави хората все по-информирани, знаещи и можещи. Просвещението има разнолики форми и докосва всеки по различен начин. Независимо дали е избрал за себе си четенето на книги, или ползването на информация от интернет, човек черпи от съкровищницата на световното знание. Постиженията на учениците – участващи в общински и областен кръг на олимпиади и състезания през учебна 2019/2020 г. – са ярко доказателство и отново са повод за заслужено самочувствие на успешни учитело-ученически екипи – млади, знаещи и можещи българи, и утвърдили се, готови за иновации в работата педагози професионалисти.

Денят на българската просвета е повод за равносметка и емоции. По традиция Природоматематическа гимназия „Св. Кл. Охридски“ изпраща поредния си випуск абитуриенти с отличия и награди.

Отличието „Първенец на Випуск 2020“ и статуетката на Св. Климент Охридски получават:

  • Мария Георгиева – в областта на хуманитарните науки, обществените науки и гражданското образование;
  • Магдалена Господинова – в областта на математиката;
  • Нели Игнатова в областта на природните науки.

Средствата за наградите се предоставят от г-н Явор Георгиев, за 15-а поредна година. Честит да му е и личният празник – рождения ден, който той празнува на този ден. С пожелания за здраве и успех.

Наградата „Родолюбец“ получават Димитър Димитров и Михаил Добрев. Средствата са предоставени от професор Иван Гаврилов.

Спортисти на Випуск 2020 г. са: Траян Русев, Маги Стоянова, Рафаил Андреу и Изабела-Еджиро Окоротете.

Специалната награда на д-р Венцислав Стоев за най-високо постижение в областта на природните науки се предоставя на Петър Пламенов от 11 клас.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе