32 училища в област Силистра ще предоставят продуктите по схемите „Училищно мляко“ и „Училищен плод“

Обобщената информация от училищата за организиране на доставките на плодове и млечни продукти показва следната картина. Общо с децата в детските градини обхватът по двете схеми е 6 476 деца за плодовете и 5 862 деца за млякото и млечните продукти. В момента РУО не координира график за доставки за детските градини.

Потвърдена е готовността за получаване на продуктите от 3 370 семейства на ученици в начален етап по схемата „Училищен плод“ и 3 043 по схемата „Училищно мляко“. Доставчици н продуктите са „БГ Агро Плодова Компания“ ЕООД (доставя и по двете схеми за почти ¾ от институциите), „ВлаДиМа 2019“ ЕООД и „Вадзари“ ЕООД. При 20 училища (2/3 от общия брой) към момента фирмите все още не могат да се ангажират с дата, на която ще бъдат готови с пакетираните продукти.

От общо 32 училища, участващи в двете схеми, 23 са заявили, че самостоятелно ще организират предоставянето на пакетите на семействата и няма да ползват логистичната помощ на Регионалните дирекции по горите и Държавни горски предприятия. Това са всички училища в общините Алфатар, Дулово, Ситово и Кайнарджа, както и училищата в селата Ст. Караджа, Брадвари, Калипетрово, Професор Иширково, Нова Черна и Цар Самуил. Част от училищата в градовете Силистра, Главиница и Тутракан ще организират самостоятелно раздаването на учениците от града, а ще ползват логистична подкрепа за пътуващите учениците извън общинския център.

Най-ранната посочена конкретна дата на доставка е 29 април – тя е за основните училища в селата Сокол, Чернолик и Брадвари, както и в град Дулово На 5 май се очакват доставките за училищата в селата Искра, Ситово и Проф. Иширково, а на 8 май за училищата от община Кайнарджа – в селата Голеш, Средище и Кайнарджа.

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе