12 пожара в областта за последните три дни

Дванадесет пожара са погасени от екипи на противопожарните звена в областта в периода 02-05 август, седем от тях без материални загуби.

Огнеборци от РСПБЗН-Силистра загасили пожар в гора край село Бабук, възникнал на 2 август около 21:00 часа след късо съединение. Огънят се разпрострял и унищожил 500 кв.м ниска растителност в гората и 8 празни пчелни кошера. След намесата на огнеборците били спасени 180 работещи пчелни кошера.

Небрежна работа с огън довела до пожар в двора на частен имот в село Йорданово на 03 август. Екип на РСПБЗН-Силистра се отзовал на сигнал, получен в 14:08 часа, и загасил пожара, преди да обхване три съседни къщи. Изгорели около 300 кв. м покрив на стопански постройки и гараж и 3 куб.м дърва за огрев.

Два противопожарни екипа и доброволното формирование на село Кайнарджа загасили пожар в село Полковник Чолаково, разпрострял се на площ от 3000 кв.м. Произшествието е станало на 02 август 15:40 часа след небрежна работа с огън. При пожара е унищожена 1 къща, други 5 са спасени.

Запалени гуми довели до пожар в стопански двор в село Косара на 02 август около 17:20 часа. Изгоряла една торачка. Екип на Противопожарен участък – Главиница и земеделец с челен товарач загасили пожара и спасили стопански инвентар.

Пожар в сухи треви се прехвърлил в овощна градина и унищожил 60 овощни дръвчета. Произшествието е станало на 03 август около 10:15 часа в землището на село Зафирово. Огнеборци от Участъка в Главиница и земеделец с техника успели да потушат пожара, преди да унищожи овощната градина.

Други седем пожара са погасени от екипи на противопожарните звена в областта в периода 02-05 август. Горели са сухи треви в районите на Силистра, село Алеково и село Чуковец, отпадъци в село Сребърна и село Черник, стърнища край село Краново и трафопост в село Голеш. Няма материални щети, спасени са 1 къща в село Алеково 2 в село Чуковец.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе