Деца посетиха Общинския съвет в Силистра

Под това мото премина срещата между Председателя на ОбС-Силистра- г-жа Мария Димитрова и децата от Летен клуб „Театър и приключения”, които за десета година провеждат съвместните „детски” сесии по проблемите на града. Всички знаем приказката на Андерсен за детето, което единствено има силата да каже истината за своя крал, затова трябва да се доверяваме повече на детските очи! Децата виждат всичко, оценяват го от висотата на своите разбирания и могат да оценят нещата от живота не по-лошо, а понякога и по-добре от възрастните.

Днес силистренчетата, а и дошлите от София и Русе, от Шумен и Търново деца, влязоха в ролята на общински съветници и разбраха, че отговорността трябва да стои най-високо в ценностната система на избраниците, а мисълта за бъдещето на града-трябва да стои най-високо. Ролева игра, а всъщност позиции, достатъчно значими за бъдещето, демонстрираха приключенци. В ролята на Председател на ОбС влезе Траян Илиев, избран с болшинство за втора година, секретар беше Радост Константинова.

Дневният ред беше приет и прогласуван точно, както го правят истинските съветници: Точка първа: Предложение за облагородяване на общинските улици- внася Дейвид Петров; Точка втора: Предложение за издаване на сборник с информация и снимки на „Летни клубове по интереси-2012-2022”-внася Антония Стойчева; Точка трета: Предложение за изграждане на Силистренски приют за животни–внася Анна Жекова; Точка четвърта: Предложение за създаване на детски кът „365 дни интересни занимания” – бивша дискотека „Тойота”- внася Магдалена Иванова,Точка „Разни”-Андрей Живодаров и Дейвид Петров -Предложение за спешен ремонт на съоръженията в Дунавската градина- счупени и разкъсани и опасни-като катерушките в „Дървения град”.

Децата разбраха колко е трудно да се вземат решения, които са важни за другите, а понякога пречат на личния интерес, колко важно е да се мисли за хората от града и как бъдещето ни утре, зависи от днешния ден! Благодариха с цвете и поздравителен адрес на г-жа Димитрова и ще запомнят завинаги, че да се гласува в името на общия интерес е много важна и отговорна работа, която могат да вършат само умни, достойни и отговорни хора.

Община Силистра – зам.кмет Мария Недялкова, Мария Харизанова- МКБППМН! – продължават успешно идеята, поставена преди 10 години за пръв път в България!-децата да се учат на отговорност и мисъл за бъдещето, за да я има и утре България!

С ОТГОВОРНОСТ КЪМ ГРАДА, С МИСЪЛ ЗА БЪДЕЩЕТО!Под това мото премина срещата между Председателя на ОбС-Силистра- г-жа…

Posted by Лилия Маркова on Tuesday, July 19, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе