Учениците на допълнителна подкрепа и техните учители реализираха открит урок на тема „Народни будители“

По повод 1 ноември, в чест на Деня на народните будители, учениците на допълнителна подкрепа и техните учители реализираха открит урок на тема: „Народни будители“ в СУ „Йордан Йовков“ – гр. Тутракан. Те бяха разделени на два отбора: „Софроний Врачански“ и „Паисий Хилендарски“, като техни помощници бяха техните учители по български език и литература, госпожа Жоржета Йорданова, и учителя им по история и цивилизации, госпожа Вероника Атанасова.

В хода на урока учениците рецитираха стихотворения, попълниха кръстословица и изработиха табла, свързани с живота и делото на българските будители. Целта на събитието беше не само да се почетат имената на великите будители, но и да се насърчи интересът към българската история и култура. Учениците демонстрираха креативност и сътрудничество, което направи събитието запомнящо се и вдъхновяващо. Социалните работници на Център за обществена подкрепа, гр. Тутракан бяха подготвили предизвикателство за нашите ученици. Те имаха за задача да сглобят пъзел с тематиката на открития урок.

Тази инициатива е прекрасен пример за ангажираност и уважение към историческите личности, допринесли за просветлението и развитието на българския народ.

Гости на събитието бяха: г- жа С. Атанасова- директор дирекция ОКСТМД, г- жа Е. Осман- ръководител на ЦНСТ „Мечта“ и ЦСРИ „Надежда“, гр. Тутракан, г- жа Александрина Александрова- председател на Обществен съвет при СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан и социален работник в ЦОП, гр. Тутракан, г- жа Гюлюнчер Мюмюнова, социален работник в ЦНСТ „Мечта“, гр. Тутракан, г- жа Даниела Енчева, социален работник в ЦОП, гр. Тутракан, г- жа Анка Атанасова- директор на СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан, г- жа Диляна Търпанова- старши учител по български език и литература, г- н Николай Николов, старши учител по философия, родители.

Организатори на открития урок: г- жа Димитричка Христова, старши ресурсен учител и г- жа Дияна Нейчева, ресурсен учител.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе