В СУ „Васил Левски“ – Дулово се проведе открит урок на тема „Климат в Европа“

На 24.10.2024 г. от 13:00 ч. в СУ „Васил Левски“ – Дулово се проведе методическа дейност с учители по география и икономика, чрез представяне на открит урок на тема „Климат в Европа“ в 7. клас по актуализираните учебни програми. В урока бяха използвани ресурси от образователната среда IZZI, както и образователни модели с добавена реалност.

В открития урок седмокласниците от нашето училище показаха своите знания, обогатени с нагледната и лесна за усвояване информация от допълнителните дигитални ресурси от КЛЕТ.

Елена Томова, която е консултант и методик към издателство „Клет България“ София, демонстрира добавена виртуална реалност в уроците по география и икономика чрез изданията на „Клет България“:

●Технология, която предоставя разширена версия на физическия свят, комбинирайки обграждащата ни реална среда с разнообразни визуални и звукови елементи.
● Събира виртуалния и реалния свят в едно цяло, извличайки максималните позитиви от двете.
● Основната разлика между добавената и виртуалната реалност е, че докато добавената реалност наслагва дигитални изображения и звук към реалния свят, виртуалната реалност се състои от изцяло компютърно генериран виртуален свят.
● 10% от световното населсение използва технологията.
● Използва се за начертаването на линията на засада по телевизията в някой футболен мач, избиране на мебели, производството на автомобили и самолети или просто филтри в социалните мрежи.

На урока присъстваха учители по география и икономика от област Силистра, както и Цветомир Атанасов., също от издателство „Клет България“.

„Поздравяваме д-р Неждет за организиране и провеждане на открития урок, както и г-н Ергин, който водеше урока.“, написаха от клуба.

Репортери: Ипек Ердинч и Ирем Елиман от 12. Б клас

Ментор: Р. Калева

Автор: Клуб „Журналист“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе