Предстои инициативата „Ден без загинали на пътя“ в рамките на Дни на безопасността на пътя с мото „Остани жив! Пази живота!“

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пьтя в рамките на Дните на безопасността на пътя – Европейска седмица на мобилността между 16 и 22 септември. с мото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives”) – www.roadpolsafetydays.eu, www.mvr.bg. Тази година 18 септември е определен за този специален ден, проведен под патронажа на г-н Атанас Илков – министър на МВР, а Национален координатор на инициативата е Главна дирекция „Национална полиция”.

Отново целта е да бъдат проведени събития по места – общини, учебни и социални заведения, както и в културни институции, с които да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни. Събитията може да бъдат изписвани с мотото, с призиви и препоръки за безопасно поведение на пътя или на гласови и видео съобщения на видео екрани и други дигитални стационарни или мобилни устройства и системи; организиране и провеждане под мотото на кампанията на тематични кръгли маси, конференции, обсъждания и беседи с различни групи участници в движението по пътищата; организиране на конкурси, концерти и изложби под мотото на кампанията; изработка и разпространение на информационно-образователни материали с относимо съдържание и с мотото на кампанията; изработване на презентации и други материали с образователно-възпитателен характер и разпространението им чрез описаните канали; заснемане на видео с възпитателен и образователен характер и разпространение чрез мрежите за комуникации; провеждане на концерти, тематични викторини, състезания, демонстрации, занимателни игри и други забавления за участници в различни възрастови групи и др.

За Министерство на вътрешните работи е от особено значение потвърждаването на партньорството в Дните на безопасността на ROADPOL и публичното споделяне на планираните събития, което допълнително може да направите на адрес: oppgdnp [email protected]. По този начин организаторите ще бъдат добавени и в Списъка на партньорите за Република България, публикуван на интернет страницата на пътна полиция (www.mvr.bg/opp) в специалната рубрика ROADPOL SAFETY DAYS. Информацията за събитието трябва да съдържа кратко описание за него, име на организатора, имена на партньори, място, ден и час на провеждането. Заявеното събитие ще бъде включено в Програмата, публикувана на интернет страницата на „Пътна полиция“. Ако има негово специално лого, то също може да бъде приложено.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе