Стартира процедура за кандидатстване за работни места в областните и общински администрации по Програма „Старт на кариерата”

Стартира Процедура за кандидатстване за работни места в областните и общински администрации по Програма „Старт на кариерата” за заетост през 2024 г., като заетостта на младежите е 12 месеца.

Могат да кандидатстват:

  • Младежи до 30 ненавършени години до 27.09.2024 г., включително, притежаващи висше образование, съответстващо на посочено от работодателя за заемане на конкретното работно място.
  • Съгласно Критериите за кандидатстване, кандидатите не трябва да притежават трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.
  • Всяко лице може да кандидатства едновременно за три работни места, но до две работни места при един работодател по Програмата.
  • Кандидатите трябва да бъдат регистрирани в дирекции „Бюро по труда” като търсещи работа лица към датата на подаване на заявлението за кандидатстване по Програмата, а към датата на насочване към работно място, за което са одобрени от работодател – като безработни лица, търсещи работа.

Желаещите да се включат в програмата могат да кандидатстват за работни места в цялата страна до 27 септември 2024 г., включително в бюрото по труда, в което са регистрирани като заети или безработни търсещи работа. Документи за участие могат да бъдат подадени и по електронен път чрез публикувания на сайта на Агенцията по заетостта формуляр  https://docs.google.com/forms/d/1RllihZd8yBvH–JEmndDuNpRoVsdKsbrRa5oxxUl37s/viewform?edit_requested=true

 

Още информация може да се получи на сайта на Агенцията по заетостта; на място в Дирекция „Бюро по труда” Силистра, бул.”Македония” №167 или на тел. 086/ 823 857.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе