67–ма Международна туристическа регата по река Дунав “Tour International Danubien 2024”

Една от последните спирки на регатата по традиция е село Ветрен, община Силистра. Тази вечер гостите отново бяха посрещнати с добруджански ритми, рибена и бобена чорби, приготвени от кмета на селото г-жа Иванка Славова, самодейци от местното читалище “Димитър Благоев” и служителите на кметството.

Национален пленер „Човек и природа” – Ветрен 2024

В програмата за каякарите от цял свят се включиха певчески групи от читалищата в селата Ветрен и Сребърна и ансамбъл “Ритъм”.

Шестдесет и седмата международна Дунавска регата – ТИД-2024 стартира на 22 юни от Инголщат – Германия и ще завърши на 24 август на Делтата на Дунав в Румъния. Общата дължина на целия маршрут е 2650 км и продължава около два месеца.

Своите приветствия към участниците в регатата отправиха г-н Стилиян Стойчев – зам.-кмет “Хуманитарни дейности” и г-жа Иванка Славова – кмет на село Ветрен. Г-н Стойчев пожела на гостите да отнесат със себе си хубави спомени от Силистра и Ветрен и следващата година да дойдат отново. Той подари на ръководителите на групи от всички държави участници сувенири за спомен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе