Проведе се Общо събрание на акционерите на „МБАЛ-Силистра“

На 15 юли 2024 г. се проведе Общо събрание на акционерите на „МБАЛ-Силистра“ АД. На събранието присъстваха д-р Васил Славов – Изпълнителен директор на лечебното заведение и д-р Мирослав Тодоров – Заместник-директор по административно – стопанската част, а от страна на акционерите – мажоритарният собственик държавата в лицето на Министерството на здравеопазването, представлявано от Д-р Лилия Русева „Директор дирекция“ в РЗИ Силистра, и Община Силистра, представлявана от Димитър Трендафилов – Председател на Общински съвет Силистра.

Редовното общо събрание на акционерите е свикано от Съвета на директорите при спазване на изискванията на законодателството. За Председател на събранието беше излъчена д-р Русева, която запозна присъстващите с дневния ред и проекта за решения. Приети бяха доклада и консолидирания доклад за дейността на съвета на директорите, годишния финансов отчет и консолидирания финансов отчет. Дружеството отчита за втора поредна година положителен финансов резултат, като реализираната печалба е разпределена по решение на Общото събрание за формиране на законови резерви и покриване на натрупаните загуби от минали години.

Съветът на директорите е освободен от отговорност съгласно приложимото търговското законодателство. Увеличен е и капиталът на дружеството с направени предоставените от държавата и усвоени средства за капиталови разходи. Изказани бяха мнения, че дружеството върви в положителна посока, атестат за което е не само реализираната печалба, а и множеството направени ремонти на сградния фонд, реновиране на прилежащите терени към тях, закупената апаратура и постепенното подобряване на условията за пациентите и персонала, с цел привличането на нови медицински специалисти и повишаване качеството на медицинските услуги.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе