Община Тутракан кандидатства за ремонт и енергийно ефективна модернизация на уличното осветление в пет населени места в общината

Община Тутракан кандидатства с проектно предложение „Текущ ремонт и енергийно ефективна модернизация на уличното осветление в пет населени места на територията на община Тутракан“ по процедура BG-RRP-4.028 – ПОДКРЕПА ЗА ЕНЕРГИЙНО ЕФЕКТИВНИ СИСТЕМИ ЗА УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ – ПОКАНА 2 от НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ.

Проектното предложение, което предвижда модернизиране на уличното осветление, вкл. монтаж на нови осветителни тела на територията на гр. Тутракан – 851 бр., с. Нова Черна – 395 бр., с. Старо село – 404 бр. с. Търновци – 90 бр. и с. Цар Самуил – 466 бр. е в съответствие със съвременните европейски изисквания и новите достижения на светотехниката. Същото е оценено и класирано с 98 точки при размер на заявеното финансиране 1 374 709.20 лв. Реализирането на проекта е предпоставка и гаранция за подобряване качеството на системата за външно изкуствено осветление на града и четирите села, с което ще се постигне икономия на ел. енергия, по-голяма надеждност и качество на осветлението, намаляване разходите за поддръжка и ползване на специализирана техника и намаляване на парниковите емисиите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе