Обявена е процедура по подбор на съдебни медиатори в съдебен център по медиация в Окръжен съд-Силистра

Със Заповед №178/29.03.2024 г. на Административен ръководител- председател на Окръжен съд–Силистра Пламен Неделчев е обявена процедура по извършване на подбор на 4 (четири) броя съдебни медиатори в съдебен център по медиация в Окръжен съд – Силистра, открита с решение по протокол № 14/26.03.2024 г., т. 32 на Съдийската колегия на основание чл. 7, ал. 1 от Наредба № 10 от 30 октомври 2023 г. за подбора, статута и дейността на медиаторите в съдебните центрове по медиация.

Необходими документи за участие в конкурса и срок на подаване:

На основание чл. 7, ал. 8 от Наредба № 10 от 30 октомври 2023 г. за подбора, статута и дейността на медиаторите в съдебните центрове по медиация, кандидатите подават заявление по образец, публикуван на интернет страницата на Окръжен съд-Силистра, раздел „Обяви и конкурси“, в срок до 26.04.2024 г.

Заявленията и приложените към тях документи се подават:

– лично от кандидата или от писмено упълномощен негов представител в сградата на Окръжен съд – Силистра – гр. Силистра, ул. Симеон Велики № 31, стая № 11, всеки работен ден от 8:30 ч. до 17:00 ч. ;

– по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалната електронна поща на Окръжен съд – Силистра – [email protected].;

– чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на Окръжен съд – Силистра (гр. Силистра, ул. Симеон Велики № 31).

При подаване на заявлението по пощата, определяща е датата на пощенското клеймо (датно клеймо) при изпращането. Заявления, подадени след срока, не се разглеждат.

Към заявлението се прилагат следните документи:

  1. Автобиография, подписана от кандидата;
  2. Копие от документи, удостоверяващи обстоятелствата по чл. 8, ал. 1 от Закона за медиацията.
  3. Копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право”. Завършилите висше образование в чуждестранно висше учебно заведение представят диплома, легализирана и призната от МОН и приравнена към шестобалната система;
  4. Копие от трудова/служебна и/или осигурителна книжка или друг документ, удостоверяващ професионален опит на кандидата, а за лицата със свободни професии – доказателство за регистрацията или за вписването им;
  5. Копие от документи, удостоверяващи допълнителна квалификация на кандидата в областта на медиацията (при наличие на такива);
  6. Други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества, включително и препоръки.

Начин на провеждане на конкурса:

III. Допълнителният подбор на медиаторите ще се проведе от комисия по подбора на два етапа – писмен тест и устно събеседване по реда на чл. 6 от Наредба № 10 от 30 октомври 2023 г. за подбора, статута и дейността на медиаторите в съдебните центрове по медиация.

  • Писменият тест ще се проведе на 10.05.2024 г. от 10:00 часа в сградата на Окръжен съд – Силистра – гр. Силистра, ул. Симеон Велики № 31.
  • Устното събеседване ще бъде проведено на 30. 05. 2024 г. от 10:00 часа в сградата на Окръжен съд – Силистра – гр. Силистра, ул. Симеон Велики № 31.

Повече за откритата процедура по подбора в Окръжен съд – Силистра прочетете тук.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе