Новият президент на БФС е Георги Иванов-Гонзо

Георги Иванов-Гонзо е избран за президент на Българския футболен съюз. Това се случи на извънредния Конгрес на сдружението н 15 март. Подкрепа за него дадоха 235 делегати. За Димитър Бербатов гласуваха 181.

Благодаря на всички присъстващи и тези, които гласуваха за мен, и на тези, които не са. Сега започва по-трудното. Оттук нататък, през тези четири години, ще се опитам да направя така, че да променим цялата среда във футбола. Да върнем доверието в БФС, да се опитаме да работим с държавата, за да можем да помогнем на аматьорските и професионалните клубове. И да знаете – оттук нататък аз съм най-големият коректив за себе си. Ако има нещо, вие ще сте хората, които ще ми кажат кога нещата не са добре. Обещавам честност и работа. Всичко останало, което ще обещая, ще бъде това да направя футбола по-различен, отколкото е бил досега. Да работим с децата, да имаме силни футболисти в националния отбор. Надявам се през 2026 г. да се класираме на Световното първенство в Америка”, каза Иванов след обявяването на резултатите от гласуването.

Предложението за членове на Изпълкома на БФС са: Атанас Фурнаджиев, Николай Изов, Михаил Статев, Любомир Пейновски, Николай Андреев, Мила Христова, Румен Вълков, Атанас Караиванов, Николай Лазаров, Даниел Панов, Камен Костадинов, Пламен Манолов, Теодор Тодоров. За 15-ти член Иванов предложи да бъде избран човек от екипа на Димитър Бербатов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе