Осем пожара горяха в област Силистра от 1 март до днес

На 8 сигнала са реагирали екипи на противопожарните звена в областта в периода 1-5 март. В два от случаите е оказана техническа помощ – за обезопасяване на район с рушаща се мазилка на жилищен блок в Силистра и при автопроизшествие край село Вокил.

Дървена барака е изгоряла край Силистра на 03 март след небрежна работа с огън. Стопанинът запалил сухи треви и клони след почистване на имота, но огънят се прехвърлил и унищожил бараката. Екип на РСПБЗН-Силистра се отзовал на сигнал, получен в 18:28 часа, и потушил пожара, преди да се обхване съседни имоти.

Небрежност при работа с огън е причина и за друг пожар, възникнал в частен имот в село Правда малко преди полунощ на 3 март. Изгорял стопански навес с 50 бали фураж, но е спасена къщата след намесата на екип на РСПБЗН-Дулово, който потушил пожара.

Огнеборци от РСПБЗН-Силистра и двама горски служители спасили горски масив край село Нова Попина. Произшествието е станало на 04 март около 14:00 часа. Гората била застрашена от пожар в сухи треви в непосредствена близост, причинен от човешка небрежност. Огънят се разпрострял на площ от 6000 кв.м, но бил погасен, преди да причини загуби.

Без материални щети са други три пожара, загасени от огнеборците. Горели са отпадъци в метални контейнери на два адреса в областния град и сухи

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе