Общински рецитаторски конкурс „С България в сърцето“ в Силистра

В салона на община Силистра – Общински рецитаторски конкурс „С България в сърцето“ – за изпълнители от детски градини, посветен на националния празник 3 март – ден на освобождението от османска власт през 1878 г. Утре – областен конкурс на същата тема за ученици в три възрастови групи от първи до дванадесети клас.

От името на община Силистра – поздравление от заместник-кмета Стилиян Стойчев. В поздравителния адрес на областния управител Минчо Йорданов се казва: „Поздравявам Ви от името на държавната власт в Силистра с възможността в навечерието на „Трети март“ да покажете своето родолюбие със средствата на поезията“.

Брой подадени заявки за областния рецитаторски конкурс, което предстои на 1 март, е ОУ „Отец Паисий“ – гр. Силистра: 71 за индивидуално участие и 12 за групови рецитали: в първа възрастова група (І-ІV клас) индивидуалните заявки са 34, а 6 са груповите; във втора – (V–VІІ клас) – 21 индивидуални и 3 групови; в трета (VІІІ-ХІІ клас) – 16 ученици и 3 групови.

Организатори на конкурса са Регионално управление на образованието – Силистра и община Силистра. Домакини на събитията са съответно: в общинското, което бе проведено в последния февруарски ден за деца от предучилищното обучение, бе Детска градина „Добруджа“ – гр. Силистра (18 индивидуални и 3 групови).

Днес в салона на община Силистра – Общински рецитаторски конкурс "С България в сърцето" – за изпълнители от детски…

Posted by Jordan Georgiev on Wednesday, February 28, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе